Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при газ ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при газ ?

Здравейте:Колеги Честита Коледа живи и здрави най вече .Искам да попитам от скоро колата ми почна да не може да дига на газ повече от 4000 оборота съответно не може и повече от 140 145 км някой случайно да му се е случвало нещо подобно и според него какъв може да е проблема
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S 144 Hp

Първоначално публикувано от krisshousee Покажи съобщение
    Здравейте:Колеги Честита Коледа живи и здрави най вече .Искам да попитам от скоро колата ми почна да не може да дига на газ повече от 4000 оборота съответно не може и повече от 140 145 км някой случайно да му се е случвало нещо подобно и според него какъв може да е проблема
    Каква е уредбата?

Първи заподозрян - филтрите на газовата.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Каква е уредбата?

BARDOLINI филтъра към инжекторите е сменен само изпарителя не съм го пипал освен че смених само маркучето към филтъра и потокът на газ който е съответно но все едно няма дебит достатъчен а пък на бензин си е ок днес я напълних и до горе да видя да се оправи но уви тествах не става освен изпарителя и направо на газаджия ако някой е от софия и може да ми препоръча добър да каже или поне със същите симтоми да знам за какво иде реч?
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S 144 Hp

Comment

Първоначално публикувано от krisshousee Покажи съобщение
        BARDOLINI филтъра към инжекторите е сменен само изпарителя не съм го пипал освен че смених само маркучето към филтъра и потокът на газ който е съответно но все едно няма дебит достатъчен а пък на бензин си е ок днес я напълних и до горе да видя да се оправи но уви тествах не става освен изпарителя и направо на газаджия ако някой е от софия и може да ми препоръча добър да каже или поне със същите симтоми да знам за какво иде реч?
        Трябва да има и филтър на течната фаза - обикновено е в самия изпарител или на клапана преди него. Читав специалист по газови уредби - колегата Robygas.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Каква е уредбата?

Не мога да не те поздравя

---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Трябва да има и филтър на течната фаза - обикновено е в самия изпарител или на клапана преди него. Читав специалист по газови уредби - колегата Robygas.
          Или и на двете места, както и след изпарителя

Comment

Здравей, колега! Весели празници! Имах същия проблем – след 4000 почва да писка, че няма газ, и прехвърля на бензин. Смених и ДВАТА филтъра (газов инжекцион MegaJet) и колата тръгна без проблеми

Comment

Стигнал съм до заключението, че напоследък газта е много мръсна. Допреди 1 година бях минал около 30К без смяна на филтри. След като ги смених, този за течната фаза се наложи пак да го сменям. А не съм минал повече от 5К.

Кога най-после, в тая европейска държава, ще има контрол над газта?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Моята след 2000к оборота започва да писка каде са Тея филтри
                алфа ромео 156 тс

Comment

Стигнал съм до заключението, че напоследък газта е много мръсна. Допреди 1 година бях минал около 30К без смяна на филтри. След като ги смених, този за течната фаза се наложи пак да го сменям. А не съм минал повече от 5К.

Кога най-после, в тая европейска държава, ще има контрол над газта?
                  Контрол скоро няма да има.А на тази цена,няма какво друго да излезе на пазара.Качественият пропан-бутан е на цена каквато българинът не харесва.
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                  X